برگزاری سیمینار آموزشی «تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه–کانگو (CCHF)» برای کارمندان خدماتی شاروالی هرات توسط پوهنتون غالب هرات

برگزاری سیمینار آموزشی «تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه–کانگو (CCHF)» برای کارمندان خدماتی شاروالی هرات توسط پوهنتون غالب هرات

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سیمینار آموزشی تحت عنوان «تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه–کانگو (CCHF)» به تاریخ ۱۳ جوزا ۱۴۰۴ هـ.ش، از سوی پوهنحی  طب پوهنتون غالب هرات، در تالار کنفرانس‌های شاروالی هرات برگزار گردید.

این برنامه که با همکاری شاروالی ولایت هرات و با حضور مسئولین و کارمندان خدماتی شاروالی (نارنجی‌پوشان) برگزار شد، به هدف ارتقای سطح آگاهی آنان پیرامون این بیماری خطرناک و واگیردار راه‌اندازی گردید.

در آغاز این برنامه، مولوی عبدالاحد خیرخواه، رئیس حکومت‌داری شهری شاروالی هرات، طی سخنانی از راه‌اندازی چنین برنامه‌هایی که در راستای آگاهی‌دهی و پیش‌گیری از بیماری‌های همه‌گیر در میان اقشار آسیب‌پذیر جامعه صورت می‌گیرد، ابراز قدردانی نموده و از پوهنتون غالبِ هرات، به خاطر این ابتکار علمی سپاسگزاری کرد. وی افزود که تدویر این‌گونه برنامه‌ها می‌تواند در کاهش خطرات صحی در سطح شهر نقش مؤثر ایفا نماید.

سپس، پوهنیار عتیق‌الله رحمانی، آمر ارتباطات و امور فرهنگی پوهنتون غالبِ هرات، ضمن اظهار امتنان از حضور فعال کارمندان خدماتی شاروالی، بر تعهد این نهاد علمی در قبال سلامت عمومی و حفاظت از محیط‌زیست تأکید نمود. وی خاطرنشان ساخت که پوهنتون غالب در تلاش است تا با همکاری نهادهای دولتی و شهری، برنامه‌های علمی و آگاهی‌دهی مؤثر را برای اقشار مختلف جامعه برگزار نماید.

در بخش علمی این برنامه، داکتر محمدنعیم امیری و داکتر بریالی عطاپور، از استادان پوهنحی ‌طب پوهنتون غالبِ هرات، در مورد جنبه‌های مختلف بیماری تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه–کانگو، از جمله شدت خطر، سرعت بالای انتقال، میزان بلند مرگ‌ومیر، نبود درمان و واکسین اختصاصی، و نیز پیامدهای اجتماعی آن صحبت نمودند. آنان همچنان به نقش حیوانات و حشرات ناقل – به‌ویژه کنه‌ها – و تماس نزدیک انسان با حیوانات، مخصوصاً در میان زباله‌های شهری و در مناطق مرزی و دور‌دست، اشاره کردند.  در ادامه آنان توصیه کردند که با توجه به وضعیت کشورهای همسایه افغانستان، خطر شیوع این بیماری در کشور جدی می‌باشد و نیازمند توجه بیشتر، آموزش گسترده و اتخاذ تدابیر وقایوی لازم است.

در پایان برنامه، یکی از کارمندان خدماتی شاروالی هرات به نمایندگی از دیگر همکارانش، از تدویر این برنامه علمی ابراز رضایت نموده و آن را آموزنده و سودمند توصیف کرد.

این سیمینار آموزشی با دعائیهٔ مولوی محمداسماعیل ایوب، آمر دعوت و ارشاد شاروالی هرات، به پایان رسید.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *