برگزاری سمپوزیم علمی – تحقیقی «تحولات جدید در یورولوژی» در پوهنتون غالبِ هرات
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پوهنتون غالب هرات با همکاری اتحادیهٔ داکتران یورولوژی هرات بخشی از (اتحادیه «جامعه جراحان افغانستان») سمپوزیم علمی–تحقیقی با عنوان «تحولات جدید در یورولوژی» را به تاریخ ۳ ثور ۱۴۰۴ هـ.ش، با حضور هیئت رهبری پوهنتون غالبِ هرات، اعضای اتحادیه داکتران یورولوژی، اعضای اساسگذار اتحادیهٔ «جامعه جراحان افغانستان» در حوزۀ غرب، جمعی از اساتید، متخصصان، محصلان و مهمانانی از ولایات کابل، هلمند، فراه و نیمروز، در سالون همایشهای این پوهنتون برگزار نمود.
این نشست علمی با هدف تبادل دانش، ارائه دستاوردهای نوین، بررسی روشهای پیشرفتۀ تشخیص و درمان بیماریهای یورولوژی و تقویت همکاریهای تخصصی میان جراحان و یورولوژیستهای کشور برگزار شد.
این محفل با تلاوتی از آیات نورانی کلامالله مجید، توسط قاری صادق مجیدی، آغاز شد.
در افتتاحیهٔ این برنامه، پوهنمل دکتر محمدطاهر تنزهای، رئیس پوهنتون غالبِ هرات، ضمن خوشآمدگویی به مهمانان، بر اهمیت نقش نهادهای علمی در تولید دانش و ایفای رسالت اجتماعی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه تأکید کرد.
در ادامه، داکتر زمری نوری، رئیس اتحادیۀ داکتران یورولوژی، به معرفی روشهای نوین جراحی رباتیک پرداخت و با ارائه نمونههایی از تجارب شخصیاش، اهمیت این تکنولوژی را در بهبود کیفیت خدمات صحی را مفصل توضیح داد.
سپس، پروفیسور داکتر محمدجاوید جواد نتایج تازهترین تحقیقات جدید را دربارهٔ عبور سنگها از حالب را ارائه کرد.
پروفیسر داکتر بسمالله شیوامل نیز در پیامی از طریق زوم بشکل آنلاین، این سمپوزیم را گامی نوین در عرصه اکادمیک دانست و با تأکید بر رعایت اخلاق طبابت، داکتران را به تلاش علمی فراخواند. در پایان سخنران او، تندیسی نمادین به ایشان از طریق اساسگذاران جامعه تقدیم شد.
سپس، داکتر مصطفی پرهیزگار برای نخستینبار در هرات به بررسی کیفیت زندگی مریضان مبتلا به نارسایی مزمن کلیه پرداخت و راههای درمان و جلوگیری از پیشرفت این مریضی را ارزیابی نمود.
همچنین، داکتر نذیراحمد سالک، یافتههای تحقیقی خود در مورد بیماری واریکوسل، عوارض، روشهای تداوی (جراحی و غیرجراحی) و تأثیر آن بر عملکرد بیضه را با استناد به جدیدترین مطالعات علمی ارائه کرد.
به تعقیب آن، پروفیسور داکتر غلامربانی حبیبی دربارهٔ نقش پروتینها، قندیات و تغذی مریضان کلیوی از منظر بیوشیمی و فیزیولوژی سخن گفت و بر اهمیت تغذیه علمی در حفظ سلامت تأکید نمود.
در ادامه، داکتر بهروز دانشمند، متخصص پتالوژی، معلوماتی پیرامون سایتولوژی ادرار، شیوع بیماریهای مرتبط، و روشهای تشخیص و پیشگیری ارائه کرد و بر تشخیص بهموقع تأکید نمود.
در بخش پایانی، بلال عارف به نمایندگی از شرکت دارویی فاینکویر فارما، بهعنوان حامی مالی این سمپوزیم، پیام ویژهای درباره تعهد این شرکت به پشتیبانی از فعالیتهای علمی و ارتقای خدمات صحی ارائه کرد. همچنین، مستندی کوتاه دربارهٔ فعالیتهای شرکت در تالار به نمایش گذاشته شد.
این محفل با دعائیه استاد محمد میکائیل پارسا، مشاور امور دینی پوهنتون غالبِ هرات، پایان یافت.
این سمپوزیم با هدف ارتقای آگاهی تخصصی و تبادل تجارب علمی، زمینهساز همکاریهای آینده در عرصه طبابت و صحت عامه گردید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📅 شنبه، ۶ثور ۱۴۰۴ هـ.ش












